söndag 7 februari 2016

Mustigt mysig Enbärs-kombucha

Idag fick vi prova en ny smaksättning. Efter ett strålande år för Lapplands enbärsbuskar fick vi ovanligt mycket fina enbär. En halv dl grovt mortlade enbär, i en flaska som rymmer ca 7,5 dl kombucha. Vi lät det stå och dra ganska länge, nån vecka. Man skulle faktiskt kunna ta ännu lite mer enbär, just enbärssmaken flyter ihop med kombuchan på ett underbart sätt och det blir nästan bara godare ju kraftigare enbärssmak man får.
Mycket gott!
Och en väldigt passande "vintrig" smak.

Jag har låtit enbären vara kvar i flaskan och silar av dom först när jag häller upp i glaset. Lättsamt.
Kolla skummet i flaskan. Supermycket bubblor.
Just nu har vi flera fina kombuchakulturer, "svampar" som vi kan posta i veckan! 
Gör din egen kombucha. 
Beställ startpaket här:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar